Archivo por meses: septiembre 2016

Com és l’escola de l’Era #Digital? #SetmanaII #PràcticaII #PowToon

Sembla que no, però aprendre a través de les noves tecnologies pot resultar més fàcil i ràpid que anar a una biblioteca i enclaustrar-se a memoritzar la matèria. Ens ajuda a cercar informació, vídeos amb la temàtica que ens correspon estudiar, inclús altres recursos audiovisuals com documentals i pel·lícules.

Tot i així, no tot el que trobem a la xarxa és cent per cent fiable i contrastat, per això una de les nostres obligacions com a investigadors és trobar la fiabilitat del document, article o recursos diversos. Hem de recordar que aquests recursos tenen un autor.

Hem comentat a classe l’autoria dels recursos virtuals i com afecta autors i interlocutors aquest Copyright. Arriba tant a diluir-se l’autoria a la xarxa que no podem arribar mai a saber si l’autor té drets sobre aquella informació o no. En cas de trobar-lo, fer-ne esmena d’ell/a a les nostres aportacions.

plagiarism
Vinyeta creada per Pirillo&Fitz.

Personalment penso que l’autoria ha d’ésser sempre present, ja que és una forma de fer-te visible, a tu i als teus esforços, sacrificis i dies de treball que t’has carregat darrere. Per la qual cosa considero el plagi i la falta d’originalitat, així com la mandra i no estar motivat com els causants del famós còpia i enganxa, entre d’altres.

Pel que fa a l’inclusió de nous recursos a l’aula, considero que es poden incloure fins a cert punt, és a dir, sense deixar-nos emportar per la tecnificació de tots els aspectes que comporten l’educació: experimentació, manipulació i vivenciació d’éssers i objectes de la vida real que en un ordinador, tauleta o ebook no podem obtenir per molt 3D que tinguem.

D’altra banda he utilitzar PowTool per fer una pinzellada del que considero què és i/o com és una escola digital, ja que la meva opinió, també diguem-ne crítica, volia expressar-la per escrit.

Espero que puguem reflexionar sobre l’autoria i l’excés de tecnologia a l’aula i arribem a un equilibi on tothom actuï èticament i moral.

COM ÉS L’ESCOLA DE L’ERA #DIGITAL? | HHCC URV – M2

«Sigues una veu, no un ressò»

-Albert Einstein

Alfabetització Multimodal #Setmana1 #Pràctica1 #Piktochart

Sembla que la tecnologia hagi arribat a les nostres vides de forma sobtada i moltes vegades pot semblar que se’ns vagin de les mans tanta informació i tants aparells electrònics. Però aquesta tecnologia, que ha anat evolucionant durant els anys, ens ha permès una nova forma d’aprenentatge, de comunicació i de vida.
telefonos1Al principi no sabia què significava alfabetització multimodal, però vaig posar tot el meu coneixement i esforç a fer un intent de trobar el seu significat. Em sembla que em vaig apropar a la definició, reafirmant-se amb alguna intervenció dels companys. El silenci era insuportable. Ens va delatar.
Tot i tenir la lliçó poc preparada, entre tots vam saber sortir d’aquella situació i col·laborar per trobar aquella definició, aquell significat que necessitàvem per poder seguir amb l’assignatura.
Per part meva, i com es diu popularment, escombrant cap a casa, vaig entendre l’alfabetització cabecerapractica1multimodal com l’ús de les noves tecnologies com a eina per millorar les nostres habilitats comunicatives i socials. Unes eines que permeten expressar-nos de diferents formes i a través de diferents canals. Per exemple: Internet, telèfons mòbils (smartphones), televisió i publicitat; fins a simples imatges, sons i petits recursos audiovisuals.

Per a reforçar els coneixements a assolir aquesta setmana, complemento aquesta entrada amb dos vídeos que parlen sobre l’alfabetització multimodal, un d’ells des del punt de vista educatiu destinat a infants amb problemes de lectoescriptura.

Vídeo 1: Importància de l’alfabetització multimodal. (Anglès).

Vídeo 2: Adaptacions de l’alfabetització multimodal. Millora del professorat vers als alumnes amb problemes de lectoescriptura. (Anglès).

Finalment, amb la finalitat d’esquematitzar els coneixements i aprenentatges sobre el contingut, la metodologia utilitzada en aquesta pràctica és l’ús d’imatges (en gran part) i de petits esbossos de text. A parer meu, la imatge següent mostra el que és per a mi l’alfabetització multimodal i els avantatges que porta vers la societat:

 

new-piktochart-_16346334_a455394874c80283b25de9032cf6334ff49403a2.jpeg

 

Acabo aquesta entrada amb una cita:

«L’alfabetització està canviant i els joves estan exposats a eines de comunicació i a situacion que són multimodals més que exclusivament lingüístiques».

-Hill & Nicolas (2006).

Tinc una pregunta per a tu, estàs analfabetitzat multimodalment?

¿Qui sóc? #PràcitcaInicial #GoWild

Estimat lector/a,

em presento a tu com a una persona totalment diferent de les que coneixes, una diferència en certs aspectes els quals em fan destacar entre la resta. No parlo d’extravagants accessoris o roba d’alta qualitat, parlo de la meva personalitat: un món salvatge a descobrir però que no tothom s’hi endinsa.

Em dic Ismael i per començar, he d’aclarir-te que la meva personalitat és molt forta, d’aquí que els meus braços siguin d’un tigre. El tigre, com els lleons i la resta de felins, són el meu animal preferit: per la seva força, la seva aparent calma i la seva fidelitat a la comunitat. Pel que fa al seu familiar més conegut, el gat, el caracteritza la seva constant observació de l’entorn amb una passivitat i fredor poc comuna.

Pel meu cap passen moltes coses, des de pensaments molt negatius fins a la festa més gran i positiva que hagis vist. Sóc una persona d’extrems. És per això que faig contrast entre el tigre i la serp amb cérvol. Del cérvol el que més m’agrada és la seva tranquil·litat, la seva paciència en tots els seus actes i la solemnitat amb la qual actua. Aquests aspectes, principalment la paciència i el fet de saber estar i com actuar en cada situació, són característiques que em falten; però tot i així, estic treballant diàriament per aconseguir que formin part de la meva personalitat. També significa el meu contacte amb la natura i la passió que tinc pel món natural.
mywildself

Si observes bé, és molt simple visualitzar les cames com una cua de serp de cascavell i una llengua amenaçant. Aquestes parts del cos simbolitzen la meva manca d’autocontrol, que en moments de tensió i/o podent-me sentir atacat és quan ataco dient coses que no calen o actuo d’una forma no molt adequada.

Benvolgut/a company/a, no tinc res a amagar-te i per això t’explico com sóc. D’això es tracta aquesta carta, oi?

Per acabar, fixa’t en les ales tan grans i acolorides que tinc darrere. Llibertat. Sóc una persona molt lliure i no m’agrada sentir-me tancat, reclòs en un espai o rodejat de persones tòxiques. Paral·lelament, el fet de volar tan de pressa fa esmena al fet que sempre tinc pressa i no tinc paciència per fer les coses. Vull que tot succeeixi al moment. I això, em porta molts problemes. Però, ho hem de solucionar junts!

Espero que els pròxims dies ens tornem a veure, i si vols, prendre un cafè i un dolç.

Atentament,

un nou amic.