Com és l’escola de l’Era #Digital? #SetmanaII #PràcticaII #PowToon

Sembla que no, però aprendre a través de les noves tecnologies pot resultar més fàcil i ràpid que anar a una biblioteca i enclaustrar-se a memoritzar la matèria. Ens ajuda a cercar informació, vídeos amb la temàtica que ens correspon estudiar, inclús altres recursos audiovisuals com documentals i pel·lícules.

Tot i així, no tot el que trobem a la xarxa és cent per cent fiable i contrastat, per això una de les nostres obligacions com a investigadors és trobar la fiabilitat del document, article o recursos diversos. Hem de recordar que aquests recursos tenen un autor.

Hem comentat a classe l’autoria dels recursos virtuals i com afecta autors i interlocutors aquest Copyright. Arriba tant a diluir-se l’autoria a la xarxa que no podem arribar mai a saber si l’autor té drets sobre aquella informació o no. En cas de trobar-lo, fer-ne esmena d’ell/a a les nostres aportacions.

plagiarism
Vinyeta creada per Pirillo&Fitz.

Personalment penso que l’autoria ha d’ésser sempre present, ja que és una forma de fer-te visible, a tu i als teus esforços, sacrificis i dies de treball que t’has carregat darrere. Per la qual cosa considero el plagi i la falta d’originalitat, així com la mandra i no estar motivat com els causants del famós còpia i enganxa, entre d’altres.

Pel que fa a l’inclusió de nous recursos a l’aula, considero que es poden incloure fins a cert punt, és a dir, sense deixar-nos emportar per la tecnificació de tots els aspectes que comporten l’educació: experimentació, manipulació i vivenciació d’éssers i objectes de la vida real que en un ordinador, tauleta o ebook no podem obtenir per molt 3D que tinguem.

D’altra banda he utilitzar PowTool per fer una pinzellada del que considero què és i/o com és una escola digital, ja que la meva opinió, també diguem-ne crítica, volia expressar-la per escrit.

Espero que puguem reflexionar sobre l’autoria i l’excés de tecnologia a l’aula i arribem a un equilibi on tothom actuï èticament i moral.

COM ÉS L’ESCOLA DE L’ERA #DIGITAL? | HHCC URV – M2

«Sigues una veu, no un ressò»

-Albert Einstein

Deja un comentario