Seguretat a Internet #SetmanaIX #Seguretat #Comic #Pixton #ShieldWallProtectsEverything

Arran el gran avanç de les tecnologies les persones ens adaptem a aquest canvi i anem transformant el nostre dia a dia i la nostra forma de viure incloent aquestes noves eines: telèfons mòbils, tauletes i ordinadors entre altres. Però, en fem un bon ús?

Una de les grans característiques d’aquestes noves tecnologies és la rapidesa amb la qual la informació viatja i arriba a tothom. Podem accedir a qualsevol notícia, vídeo o simplement ens arriben imatges dels nostres contactes. És per aquesta raó que considero perillós, entre altres raons, l’avanç tecnològic.Resultado de imagen de ciberbullying gif

Per exemple, a través del telèfon mòbil es pot fer ciberbulliyng a qualsevol persona des d’amenaçar-lo textualment fins a fer xantatge amb imatges pujades de to o que han sigut robades, i enviar-les a tots els contactes.

Si parlem dels ordinadors, qualsevol correu brossa (spam) o una simple descàrrega d’arxius ens poden baixar al nostre ordinador personal centenars de virus que poden infectar el circuit i fer coses en contra de la nostra voluntat: engegar la càmera, publicar en el nostre nom, fer xantatge, etc.

També cal destacar la dependència que poden ocasionar, la necessitat permanent d’estar enganxat al mòbil, voler xatejar, veure vídeos, de crear-se una xarxa social i de vida al voltant d’aquestes tecnologies i oblidar la directa i real. Tot això pot afectar les relacions socials entre amics i família, crear un estat de desànim personal i aïllar-se.

Per tant, considero que hem de tenir certs aspectes en compte una vegada som addictes a aquesta tecnologia i/o fer-ne un ús segur:

  • Controlar el temps d’ús i planificar-lo segons els nostres horaris. Fer-ho compatible amb la vida social i familiar.
  • Utilitzar les noves tecnologies amb objectius més educatius i informatius que d’oci i lleure.
  • Demanar suport als especialistes per a millorar la conducta i l’addicció.
  • Informar-se dels riscos i beneficis de les noves tecnologies.
  • Ser crític i realista amb tot allò que veiem: imatges, informació, etc.
  • Desconfiar de persones que no mostren la seva veritable identitaResultado de imagen de ciberbullyingt i assetgen amb constants peticions. En aquest cas, parlar-ho amb la família i posteriorment aplicar la llei.
  • En cas de ciberbulliyng, parlar amb el tutor/a i els implicats/des. Actuar en l’àmbit escolar i familiar.
  • Per evitar virus i altres aspectes perjudicials descarregar un antivirus contra malware, virus, troians, etc.
  • Tapar la càmera o enfocar-la a un punt mort per evitar les gravacions.

    Imagen relacionada
    Pel que fa a la pràctica, he volgut treballar l’assetjament escolar, ja que els adolescents solen publicar a les xarxes socials (o via privada; WhatsApp) tot allò que fan amb imatges, estats, vídeos; i conscienciar del fet que publicar les intimitats de les persones no està bé i és un delicte.

CLICKEU AQUÍ PER ACCEDIR AL CONTINGUT

 

Deja un comentario